Bekijk al onze vergelijkers

| Wij vergelijken: 🏀 543 producten in 🏬 8 webshops

Basketballen

Ga je het liefst iedere avond basketballen op een veldje in de buurt en ben je op zoek naar een nieuwe bal? Of wil je een basketbal kopen voor je kinderen, zodat ze lekker kunnen spelen in de achtertuin? In deze online basketbalshop vind je een groot assortiment basketballen voor binnen en buiten. Bij ons vind je dus niet alleen de juiste basketbal voor een wedstrijd in de sporthal, maar ook als je wilt basketballen in de achtertuin.

Basketballen voor binnen en buiten

Alle soorten basketballen

Wij bieden basketballen van verschillende maten, kleuren en materialen. Als je op zoek bent naar een Spalding basketbal, dan ben je bij ons zeker aan het juiste adres. Ons assortiment bestaat namelijk uit een groot aanbod basketballen van dit bekende basketbalmerk.

Waarvan wordt een basketbal gemaakt?

Iedere basketbal ontstaat met het maken van een soort binnenbal, ook wel de blaas genoemd. Deze wordt gemaakt van rubber, dat door middel van een ronde mal wordt gevormd. De blaas stuitert van zichzelf niet. Om te zorgen dat de bal wel gaat stuiteren, wordt de rubberen blaas omwikkeld met polyester, nylon of een combinatie van deze twee. Polyester stuitert het best en is goedkoper dan nylon. Nylon zorgt echter niet alleen voor het stuiteren van de bal, maar biedt bovendien extra stevigheid. Voor de Spalding basketballen uit ons assortiment wordt nylon gebruikt. Nadat de blaas omwikkeld is met polyester of nylon, gaat er natuurlijk nog een extra laag omheen. Dat is de herkenbare oranjebruine kleur van de basketbal, die iedereen wel kent.

Wanneer is een basketbal geschikt voor indoor of outdoor?

Wat maakt een basketbal geschikt om binnen te gebruiken? Of wanneer is een basketbal geschikt voor outdoor-gebruik? En dan zijn er ook nog basketballen die zowel binnen- als buitenshuis gebruikt kunnen worden. Het belangrijkste verschil is het materiaal waarvan de buitenste laag van de verschillende soorten basketballen gemaakt worden. Een indoor basketbal is bedoeld voor in de sporthal. Deze ballen worden over het algemeen vervaardigd van leer of van een speciaal soort kunstleer, bijvoorbeeld polyurethaan of PVC. Voor een outdoor basketbal wordt meestal juist geen leer gebruikt, maar rubber. Dit materiaal zorgt voor duurzaamheid en een goede controle over de bal. De ballen die zowel indoor als outdoor gebruikt kunnen worden, zijn veelal gemaakt van rubber of kunstleer.

Verschillende maten basketballen

In deze basketbalwebshop vind je basketballen van verschillende maten. De basketballen met maat 7 zijn geschikt voor heren. Tijdens officiële wedstrijden voor heren wordt ook met een basketbal van dit formaat gespeeld. Ben je op zoek naar een basketbal voor dames? Kies dan voor maat 6. Dit formaat wordt ook gebruikt bij wedstrijden voor dames. Verder bieden wij basketballen met maat 5, die geschikt zijn voor junioren tot 11 jaar. Als je dus op zoek bent naar een basketbal voor je kinderen, dan kun je het best voor maat 5 kiezen.

🏀 Basketbal Expert
Logo