Bekijk al onze vergelijkers

| Wij vergelijken: 🏀 543 producten in 🏬 8 webshops

Basketbal kopen?

Nog niet helemaal zeker welke basketbal je wilt hebben? Hier vind je alle basketballen op een rij. Verschillende maten voor dames, heren en junioren. Ballen in de kleuren van de bekendste NBA-teams. En basketballen voor indoor of outdoor-gebruik. Ook voor wedstrijdbasketballen is basketbal-expert de plek waar je moet zijn.

Populaire basketballen op Bol.com

Welke maat basketbal heb ik nu nodig?

Maatvoering is bij basketballen heel belangrijk. Aan de linkerzijde vind je diverse maten: deze lopen van maat 3 t/m maat 7. Dit heeft vooral betrekking op de diameter van de bal. Maat 7 is voor volwassen heren, maat 3 is bedoeld voor de allerkleinsten. Hieronder een kort overzicht waarmee je de basketbal van jouw voorkeur kunt vinden:

  • Maat 3-basketbal: deze bal is geschikt voor de allerkleinsten. Kinderen tot en met 5-6 jaar zullen hier goed mee uit de voeten kunnen.
  • Maat 5-basketbal: deze bal is geschikt voor junioren tot en met 11 jaar oud. De perfecte basketbal dus om dit mooie spel onder de knie te krijgen.
  • Maat 6-basketbal: maat 6- en maat 7-basketballen zijn geschikt voor volwassenen. Maat 6 is dan weer specifiek voor dames bedoeld. Deze maat wordt ook in de grote damescompetities gebruikt als wedstrijdbal.
  • Maat 7-basketbal: dit is de maat die in de grote competities wordt gebruikt. De NBA en Euroleague maakt van maat 7-basketballen gebruik. Dit is ook de bal met de grootste diameter. Spelers met kleinere handen kunnen deze maat bal moeilijk onder controle krijgen.
🏀 Basketbal Expert
Logo