Bekijk al onze vergelijkers

| Wij vergelijken: 🏀 543 producten in 🏬 8 webshops

Baskets

Ben je op zoek naar baskets voor aan je schuur, aan je buitenmuur of voor op het schoolplein? Hier zit je goed! In onze webshop vind je een ruim aanbod aan kwalitatief hoogstaande baskets en basketonderdelen. Je kunt natuurlijk een losse basket kopen om aan de muur te schroeven, maar je kunt ook kiezen voor een basketbalbord of meteen een volledige basketbalpaal kopen.

Hoogwaardige baskets en basketonderdelen

Mini-baskets

Ook bevat ons assortiment minibaskets. Dit zijn kleine baskets die je op kantoor of op de kinderkamer op kunt hangen. Meestal wordt een kleine basketbal meegeleverd met het minibasket. Niet alleen kunststof mini-baskets van Spalding, maar nu ook kleine baskets met een metalen ring. Oftewel een echte basket, maar dan in een kleinere variant.

De geschiedenis van de basket

In de begintijd van het basketbal was de basket nog een rieten perzikmand, die aan de muur van een gymzaal werd gehangen. Aan het eind van de negentiende eeuw werd de basket niet meer direct aan de muur gehangen, maar kwam er een bord tussen de muur en de basket: het backboard. Een kleine twintig jaar later haalde men de bodem uit de mand. Hierdoor hoefden de spelers of de scheidsrechter niet na elke score met moeite de bal uit de mand te halen. In de decennia daarna bracht men nog veranderingen aan in de positie van de basket ten opzichte van de muur. De officiële hoogte waarop een basket moet hangen bij wedstrijden is 10 voet. Dit komt overeen met 3,048 meter.

🏀 Basketbal Expert
Logo